Telefon

+36 70 237-5567

Email

info@barsklub.hu

Nyitvatartás

Hétfő - vasárnap: 10-19

Bertha Beáta vagyok és elmondhatom, hogy hosszú volt az út odáig, hogy saját weblapon, saját írásokat teszek ki. És most saját magamról. Ezzel totálisan, visszafordíthatatlanul vállalom azt, aki most vagyok és azt is ahová az utam tart. Nem a korom, a férjem, gyerekeim száma, szakmám, a traumák, örömök a lényeg, itt most egy kérdésre kívánok válaszolni magamnak (is):

Miért foglalkozom az Access BARS® tanfolyamok tartásával?


Amikor elkezdtem az acces eszközeit használni, a dinamikus tanfolyamok és facilitálások mellett, akkor egyetlen célom volt, kijönni a nehézségekből, kijönni abból az energiából, ami állandó szomorúságot rajzol az arcomra és az életemre. Nem azért mert annyira sanyarú volt a gyerekkorom, olyan volt amilyen, a szüleim adtak, amit tudtak, szerettek. De mindig is volt egy nagyobb tudásom arról, hogy ez nem lehet az egyetlen, ami valóságos! Van ennél több számomra és mindenki más számára is! A szüleim számára is! De gyerekként ez kivitelezhetetlen volt.

Az „accesben” az a mondás tartja, ha egyetlenegyszer is előfordult, hogy nem ismerték el a nagyszerűségedet, akkor bántalmazva voltál. Nos, emlékeim szerint naponta kijutott ezekből a történetekből. Óvoda, iskola, szülők, barátok és nem barátok naponta visszaigazolták, hogy nem vagyok elég jó, nem elég jó, amit teszek, ahogy gondolkodom, ahogyan öltözködöm, ahogyan érzem magam. Persze voltam dicsérve is, elismerve is, de így visszagondol va minden dicsérő szó kapcsolódott valamihez, amit most egy sikeres túlélésnek mondanék. Egyetlenegy tér volt az enyém: a dac tere. A legtöbb választásomat innen indítottam. Még azt is mondom, hogy sikerrel, mert jó kis táptalaj az, amikor olyan földbe ültetsz magokat, ami a kitörés, „csakazértis” energiájával van öntözve! Beindít, mint egy rakétát és elég messze tud repíteni, szóval nem teszem ezt rosszá most.

De idővel azt vettem észre (igen, kellett hozzá az idő múlása), hogy ugyanazok a dolgok jönnek létre csak más színezettel. Hát ez már nem annyira bulis. Elkezdtem elhagyni a dac terét a facilitálásoknak, bars és testkezeléseknek köszönhetően és megláttam valami újat. Először csak elhittem, hogy van valami új, aztán már érzékeltem is. Az út folyamán az ember felismeri a képességeit, – ami által nem lesz több, mint mások, mert mások is tele vannak képességekkel-, de maga az elismerés/felismerés egy teljesen más térbe tesz. Egy vagy több „aha” élmény röpít át egy másik helyre, ahol nincs dac, mert nem kell ellenállásba kerülnöd és nem kell egyetértened, csak vagy és kíváncsian figyeled, hogy mi bontakozik ki. Ítéletek jönnek mennek, benned is, feléd is. Időnként elnehezül, aztán kikönnyül gyorsan, ha használod az access eszközeit.Közben felismered, hogy mennyi mindent érzékeltél, mennyi információt küld a tested mindenről. És eltűnik az önhibáztatás, mások hibáztatása, csak annyit tudsz, hogy bármi is volt eddig nem számít!

MI LEHETSÉGES MOSTANTÓL számomra?

És miért szeretek bars tanfolyamot tartani? Nem azért, hogy megmutassam neked, hogy más is lehetséges számodra, őszintén szólva iszonyat nagy tudással rendelkezem arról, hogy ezt te is tudod és megjelensz egy tanfolyamon, ahol ezt elmondom neked és akkor már el is hiszed. Ja és közben megtanulod az eszközöket, hogyha eljön egy pillanat, amikor valamiért már kevésbé hihető a könnyedség, akkor legyen mihez nyúlni.Amiért tartom a tanfolyamokat: Csak itt van jelen az a tér ilyen erősen, amiben el tudnám képzelni az egész életemet. És itt megvan a pénz könnyedsége is, mert még soha senki nem volt, aki nehezen adta volna át a pénzt és mindig egy könnyed, önmagát generáló térbe érkezett meg hozzám. Hogyan lehetne ez még ennél is jobb?

Bertha Beáta