Telefon

+36 70 237-5567

Email

info@barsklub.hu

Nyitvatartás

Hétfő - vasárnap: 10-19

Nincs annál értelmetlenebb dolog ezen a világon, mint elveszíteni az életed értelmét!

Hány éves vagy? 20, 30, 40, 50, 60, 70 … és még azon is túl?

Hányszor mondtad, hogy bárcsak 20, 30, 40, 50, 60 lennék … ?

Egyrészt a dolgok jelenlegi állása szerint nem lehetsz. Elmúlt.

Másrészt, sosem túl késő!

Mihez nem késő? A jövőd teremtéséhez! Egy 70 éves ember felteheti a kérdést, hogy milyen jövő, örülök, ha reggel felébredek?!

Mit szólnál ahhoz, ha rájönnél, hogy van benned potenciál, tudsz segíteni másoknak, magadnak, lehetséges, hogy többet ki tudsz hozni az életedből pár év alatt, mint, amit gondoltál róla?

Amíg van tested, tudsz változtatni! Ez volt a leghasznosabb információ, amit kaptam az utóbbi pár évben magamtól. Még nem bontotta ki magát teljesen, de ennek a része ez a mentorprogram is, amit most elindítok.

Lényege:

Olyan nyugdíjas vagy még aktív embereknek adom át a BARS kezelést, akik tudnak segíteni a közelükben élőknek. Különös tekintettel szociális intézményekben, nyugdíjas otthonokban dolgozók vagy élőknek, akik szeretnének az életükbe értelmet hozni.

Megéri megtanulni a BARS kezelést, meglátod, hogy az emberek körülötted elkezdenek változni, több öröm és hála lesz az életükben. Mi ez, ha nem az élet értelme?

Van személyes tapasztalatom. Családban erősen demens idős embert kellett gondoznunk. Nagyjából a halált is választhattuk volna, mert adta a leckét mindenkinek a feladat. A két év alatt leamortizálódtunk, mi, akik gyerekeket neveltünk, pénzt kellett kerestünk, devizahitel volt a nyakunkban, s még az idős, demens ember ápolása az időnk/életünk 70%-át emésztette fel. Tudom miről beszélek. Amikor barst kapott megnyugodott. Aludt, kisimult. Egy bibi volt csak, hogy másnap ismét kérte azt a „fejes izét”. És kérte és kérte, erre persze emlékezett, de nem volt erőm, sem elég szeretetem adni …

Ez az én sztorim, de mi lehet a tiéd? Mi lehet a tiéd a jövőben?

Mi az a nézőpont a korral, az életedben kapcsolatban, ami nem engedi, hogy másfelé terelődjön az életed, mint amihez most ragaszkodsz?

Másik „szégyenteljes” sztorim:

Tegnap megjelent a lépcsőnkön az ember, akinek tényleg segíteni kellett volna. Fiatal srác, ült, maga alá roskadva, pénzt kért. Először nem adtam. Felmentem a klubba és beugrott Gary sztorija, aki ilyenkor megkérdezi a koldulókat, hogy pénzt kérsz vagy lehetőséget?

Tudtam, hogy többet teremtene, ha felhívnám a klubba és adnék neki egy barst, de olyan nyomorult gondolatok jöttek, hogy nem tudtam magam hirtelen túltenni rajta: koszos a feje, lehet, hogy be van kábítózva, nehogy ideszokjon már, nem akarok én megmenteni senkit se ….

Szóval nem igazán voltam megengedésben, így az maradt, hogy adtam neki egy nagyobb pénzösszeget, amiben nagyjából nem volt semmilyen energia sem.

Később összenéztünk és bólintott felém, de tudtam, hogy a kisebb lehetőséget választottam.

Nem akarok én megmenteni senkit sem! Nem is fogok!

De itt vagyok és rendelkezésre állok, ha valaki szeretne tanulni. Akár nálam a klubban, akár kimegyek helyszínre (Nyugdíjas otthonok, Szociális gondozók, Egyedülálló Anyák intézménye, speciálisan rászoruló felnőttek, gyerekek intézménye …).